Vlada v Bruslju govori nekoliko drugače kot doma

Število brezposelnih v Sloveniji je veliko, razmere na slovenskem trgu dela so slabe. Kaj storiti, da bomo ustvarili boljše razmere zase in svoje najbližje? Tradicionalne veščine moramo povezati s sodobno tehnologijo in znanjem. Idej je veliko, vendar primanjkuje poguma za uresničevanje. Iskati je treba tudi povezave. Danes je jasno, da sami ne bomo zmogli vsega. Po drugi strani pa velikokrat pozabljamo, kaj pomenijo dobre življenjske razmere. Zavedam se, da nekateri ljudje danes živijo v hudi stiski. Pa vendar je zanimivo, da odkar imamo novo vlado, nimamo več lačnih otrok v šolah, čeprav gredo davki in cene samo še navzgor.

In kako nam pri samozaposlitvah lahko pomaga EU? Bistveno je, da si Evropska unija prizadeva graditi okolje, ki motivira podjetniškega duha. Ena od značilnosti nove finančne perspektive 2014? 2020 je tudi preglednejša poraba subvencij, ki so v posameznih primerih res slabo izkoriščene. Sicer pa so subvencije predvsem spodbuda in pomoč, ne pa edini vir za delovanje. Prav zaradi tega je treba pripraviti veliko dokumentacije, saj moraš dokazati, da je podjetniška ideja izvedljiva in da zagotavlja tudi delovna mesta. Subvencioniranje ne pomeni živeti s pomočjo evropskega denarja, ampak zagotavlja pomoč pri podjetniškem razvoju. Pot do uspešne samozaposlitve ni preprosta. Treba je vedno znova poskušati. Tudi Thomas Edison je naredil tisoče poskusov, preden je po pomoti odkril žarnico.

 

Preberite več v intervjuju na spletni strani http://www.demokracija.si/v-fokusu/slovenija/22984-mazej-kukovi-vlada-v-bruslju-govori-nekoliko-drugae-kot-doma

WordPress theme: Kippis 1.15