Srednješolci v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič (EPP/SDS) je včeraj v Evropskem parlamentu v Bruslju gostila dijake Gimnazije Slovenj Gradec.

?Počaščena sem, da ste se iz Slovenije v Bruselj pripeljali v tako velikem številu. Govoriti slovensko v Evropskem parlamentu je zame zagotovo ena izmed največjih časti. Evropski parlament je odprta institucija, zato se še posebej veselimo slovenskih obiskov. Danes ste mladi lepilo Evrope. Lepilo pa zato, ker ste polni znanja in drznosti. Ste naša prihodnost. S svojimi veščinami presegate meje moje generacije. Ste otroci interneta, zato morate razmišljati kako povezati tehnologijo s preprostimi znanji ? z znanji, ki so jih poznali že naši predniki. Potrebno je  povezati motiko z računalnikom. Hrana, zemlja in zdravje so zagotovo priložnosti za vse nas. Umazati si roke z zemljo tudi pomeni biti kul?, je dijake pozdravila Mazej Kukovičeva.

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič je v letošnjem letu razpisala drugi natečaj ?Hrana za zdravje in delovna mesta?. Z njim želi ustvariti mrežo podobno mislečih ljudi, ki jih druži ljubezen do zemlje, zdravja in iskanja priložnosti, ki jih zemlja ponuja.  

?Dejstvo je, da je v Sloveniji 26.300 hektarov obdelovalne zemlje v zaraščanju. Ob tem pa vsako leto uvozimo za več kot milijardo evrov hrane, prav tako imamo 130.000 brezposelnih in vsako leto večje število kroničnih bolnikov. V vseh teh dejstvih vidim priložnost. Zdrava hrana je priložnost za zdravje in za podjetništvo?, pravi Mazej Kukovičeva.

 ?Ko se boste odločali o svojem poklicu in o tem kaj boste jutri počeli, bodite drzni. Bodite kreativni. Pravilno je, da sanjate. Da imate svoje lastne sanje. Sanje se v življenju uresničijo. Pomembna je vztrajnost, še bolj pomembno pa je verjeti vase?, je dijake spodbudila Mazej Kukovičeva.

WordPress theme: Kippis 1.15