Nove tehnologije moramo povezati s preprostimi stvarmi in starimi znanji

“Danes je zame dan ljubezni, prvi pomladni dan, vse je sončno in prinaša novo energijo,” je svoj nagovor mladim začela evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič.

Danes, 21. 3. 2014, se je udeležila posveta z naslovom ?Možnost zaposlovanja mladih ? iskanje rešitev v evropskem in slovenskem prostoru?, ki sta ga organizirala Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Državni svet RS. Namen posveta je bila osvetlitev problema visoke brezposelnosti mladih v Sloveniji in Evropski uniji s poudarkom na iskanju rešitev za izziv, ki bi lahko imel velike posledice za nadaljnji razvoj držav članic in evropske družbe na sploh.

Zofija Mazej Kukovič je povedala: ?Na nedavnem kongresu EPP v Dublinu nas je pozdravil Bono, pevec skupine U2, in rekel “Sem Evropejec.” To se mi zdi pomembno. Imamo lahko vse: veliko sredstev, okolje, polno priložnosti, ampak na drugi strani sta potrebni energija in identiteta. Živimo v najlepši deželi, a tega ne opazimo. Politika je tista, ki mora implementirati zakonodajne okvire, da bomo priložnosti lahko izkoristili.?

Da bi bilo izvajanje ustreznih in učinkovitih rešitev za povečanje stopnje zaposlenosti mladih uspešno, bo potrebno vključiti in povezati čim več zainteresiranih deležnikov na slovenski in na evropski ravni. Zofija Mazej Kukovič pa je med drugim poudarila tudi: “Slovenci smo pridni in pametni. Povezati moramo zemljo, hrano in zdravje. To je baza za nova, inovativna delovna mesta. Osnovni potrebi družbe sta zdravje in hrana.”

 

Za konec je evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič spodbudila mlade: “Želim, da danes, ko odidete od tu, res preučite in pregledate vse dane možnosti. Da vas ne odvrnejo prve birokratske ovire, prvi metri dokumentacije.”

 

 

 

 

 

***

Za več informacij se obrnite na:

Špela Menih Novak, pisarna evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič, Vila Bianca Velenje, +386 (0)5 91 58 672,info@zofijamazejkukovic.net

WordPress theme: Kippis 1.15