Slovenija, dežela zdravja

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič (EPP/SDS) je v Evropskem parlamentu v Bruslju na predstavitvi z naslovom Slovenija – dežela zdravja, gostila dva uspešna slovenska inštituta ter slovenska podjetja.

Mazej Kukovičeva je v nagovoru pozdravila navzoče evropske poslance in ostale udeležence prireditve: “Rast in nova delovna mesta so še vedno prva prioriteta v EU. Mi, kot politiki imamo dolžnost ustvariti okolje za kreativno družbo ter mala in srednja podjetja.”

Slovenijo je predstavila kot deželo zdravja: “V Sloveniji nam čisti zrak, dobra voda, ki jo pijemo in bogata zemlja dajejo idealne pogoje za zdravo hrano. To je dežela, kjer lahko naravna bogastva skupaj s svetovno priznanimi znanstveniki povežemo v rast in ustvarimo svetovne dobre”, je povedala Mazej Kukovičeva.

Seveda se Slovenija srečuje s krizo in čuti njene posledice. Tako, kot to velja za večino evropskih držav, je posledica krize tudi nezaupanje v politiko, ki je na nizki ravni. S svojimi dosedanjimi izkušnjami in kot sedanja poslanka želim s projektom Hrana za zdravje in delovna mesta predstaviti raziskovalne rezultate in podjetniške prakse, ki podpirajo zdravje. Skrb za zdravje ljudi je lahko tudi priložnost za zdravo gospodarsko rast”, je povedala Mazej Kukovičeva.

Največja umetnost je prenos znanj v prakso in vzpostavljanje novih start-upov. Vse bodoče evropske finančne perspektive bodo lahko vir za nov, znanstveni in gospodarski napredek domovine Slovenije.

Mazej Kukovičeva je nazadnje vse prisotne povabila v Slovenijo: “Presenetila vas bo z lepoto kulture, ki ima pridih mediterana, s Plečnikovo arhitekturo, z zdravstvenim in medicinskim turizmom in zdravo hrano izpod slovenskih gora.”

Na prireditvi so sodelovali: Bod’ moja, Dolina Soče Kobarid Tolmin, Inštitut Jožef Stefan, Kemijski inštitut, Koprivje, Mlekarna Planika Kobarid, Ptujska klet ? Pullus, 6Pack Čukur & The Hangover Ladies

Pisarna evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič v Bruslju

WordPress theme: Kippis 1.15