Vseslovenski nagradni natečaj “Hrana za zdravje in delovna mesta”

Z junijem se pričenja ocenjevalno delo komisije natečaja Hrana za zdravje in delovna mesta.

 Tekom naslednjih mesecev bomo obiskali prav vsakega natečajnika. Do oktobra tako našo komisijo in ekipo Požen’ Evropo čaka še veliko zanimivega dela. Res je, da bomo prišli ocenjevat vrtove, vendar pa je naš cilj veliko širši. Med čim več ljudi želimo zasejati ljubezen do zemlje s tem, ko bomo lahko svetu predstavili zanimive vrtove natečajnikov, njihov trud in delo ter njihovo zadovoljstvo ob tem, ko vrt obrodi.

Prijavilo se je 90 vrtičkarjev, 35 kmetij ter 24 šol in vrtcev. Prav vsak izmed prijavljenih nosi zanimive zgodbe, izkušnje in ideje, zato se že veselimo, da se bomo z njimi tudi osebno srečali!

 V prihodnjih mesecih bomo pripravili tudi še več delovnih in izobraževalnih dogodkov, vsakega z malo drugačno vsebino. Dogodki, kamor bodo povabljeni vsi prijavljeni, bodo služili kot stičišče ljudi, ki so vsak na svoj način prizadevajo spodbujati lokalno pridelavo in zdrav  življenjski slog. Prvi takšen dogodek se je že odvil!

O dogodkih in dejavnostih v okviru natečaja vas bomo redno obveščali. Sledite nam!

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič in ekipa Požen’ Evropo, v sodelovanju z Inštitutom za ekološke raziskave ERICO in Visoko šolo za varstvo okolja, razpisujeta vseslovenski nagradni natečaj za spodbujanje lokalne pridelave hrane “Hrana za zdravje in delovna mesta”. Posebno pozornost namenjamo štirim avtohtonim slovenskim kmetijskim kulturam, ki zaradi masovnega uvoza hrane iz tujine počasi izginjajo. To so ajda, česen ter kmetijske rastline iz skupin stročnic in jagodičevja, ki so včasih pogosto krasile našo domovino.

Z nagradnim natečajem ?Hrana za zdravje in delovna mesta? želimo povečati ozaveščenost o zdravi prehrani, promovirati dobre prakse podjetništva na področju hrane ter spodbujati ljubezen do zemlje in lokalne pridelave hrane. Na natečaj so se lahko prijavili posamezniki, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s pridelavo hrane na vrtovih in balkonih, kmetje, ki pridelujejo hrano za lastno uporabo ali prodajo, ter šole in vrtci, ki se zavedajo pomena privzgoje zdravega odnosa do hrane že pri otrocih.

Ekipa Požen’ Evropo in Zofija Mazej Kukovič

NATEČAJ

 

 

WordPress theme: Kippis 1.15