Maline bodo polepšale Škalsko jezero

Vseslovenski nagradni natečaj Hrana za zdravje in delovna mesta, ki je bil objavljen konec februarja, je zaradi širokega zanimanja in dolge zime podaljšan do 10. aprila. Po zaključenih prijavah boste prejeli vse nadaljnje informacije. Tekom trajanja natečaja bomo vse sodelujoče vabili na dogodke, kjer vas bomo obveščali o rezultatih in usmeritvah za delo ter skupno sodelovanje.

Poleg vseslovenskega nagradnega natečaja potekajo v okviru projekta Hrana za zdravje in delovna mesta tudi ostale aktivnosti, ki vsaka po svoje spodbujajo ozaveščanje o vplivu hrane na zdravje. Vabimo vas torej, da si preberete, kaj smo počeli danes.

Maline bodo polepšale Škalsko jezero

Danes sta evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič in ekipa Požen? Evropo ob Škalskem jezeru v Velenju zasadili maline. Z Ljudsko univerzo, nosilko fundacije Sadni gozd, so tako združili moči v ozaveščanju o pomenu varovanja naravnih vrednot, o zdravem načinu življenja ter o zavedanju, da je naše zdravje v veliki meri odvisno od hrane.

Kljub dežju se je sajenju pridružilo veliko število sodelujočih. S pridnimi rokami so za orodje poprijeli varovanciVarstveno delovnega centra Ježek iz Velenja, varovanci Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje ter velenjski taborniki. Ob strokovni pomoči sodelavcev z Inštituta za ekološke raziskave ERICo so tako Škalsko jezero v Velenju polepšale maline.

Poslanka Zofija Mazej Kukovič se je v svojem pozdravnem nagovoru spomnila svojega otroštva: ?Spomnim se, da smo kot otroci poleti v gozdu nabirali maline, doma pa smo iz njih pripravljali malinov sok. Kljub dežju smo se danes zbrali v velikem številu. Skupaj bomo posadili maline, s katerimi se bodo lahko mimoidoči posladkali.?

Zasaditev ob jezeru je tako prvi dogodek v okviru projekta Hrana za zdravje in delovna mesta, v prihodnje pa je v smeri spodbujanja in ozaveščanja o pomenu lokalno pridelane hrane na zdravje načrtovano še več dogodkov. Mazej Kukovičeva je povedala, da je ?današnja zasaditev tudi simbolična. V zemljo smo posadili maline in tudi idejo. Idejo o tem, da nam zemlja lahko ponudi zdravo hrano in tudi druge priložnosti.?

 

Tudi vam želimo veliko veselja pri delu na vaših vrtovih,

evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič in ekipa Požen’ Evropo

WordPress theme: Kippis 1.15