Gospodarski forum SDS – čas za sodelovanje, strpnost in oživitev gospodarstva v Sloveniji

V petek, 12. oktobra 2012, je evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič v okviru gospodarskega foruma SDS, organizirala okroglo mizo na temo zagona gospodarstva v Sloveniji.

Na okrogli mizi sta poleg  evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič predstavila svoje poglede na temo finančne krize v EU ter na tematiko razvoja turizma v Sloveniji tudi mag. Bernard Brščič in mag. Marjan Hribar.

“Sloveniji na področju turizma kaže odlično. Zanimivo je, da mediji o tem skorajda ne poročajo. Na Ministrstvu za gospodarstvo smo pripravili Strategijo za turizem 2012-2016. Turizem ogromno pripomore k slovenskemu gospodarstvu, zato potrebuje posebno pozornost. Naša vizija je, da bo leta 2016 turizem temeljil na trajnostnem razvoju s poudarkom na zeleni, aktivni in zdravi Sloveniji” je izpostavi Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem.

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič je v optimističnem duhu poudarila pomembnost povezovanja in napredovanja tako v gospodarstvu kot tudi v znanosti in tehnologiji. V svojem govoru je omenila aktualne finančne programe, ki bodo v naslednjih letih temelj za črpanje EU sredstev namenjenih predvsem malim in srednjim podjetjem, prav tako se je dotaknila pomembnosti inovativnosti, vztrajnosti gospodarstvenikov in pritoku novih, svežih idej.

“Uporabiti je potrebno ves razum, ki ga premoremo, saj moramo v teh časih držati skupaj, graditi skupaj in se skupaj izkopati iz težke situacije v katero smo zašli. To je pomembno in odgovorno do naših otrok in prihodnjih generacij” je zaključila Mazej Kukovičeva.

Slovenski podjetniki so spregovorili o težavah s katerimi se pri svojem delu soočajo in predlagali poenostavitev upravnih in davčnih postopkov ter poudarili nujnost uvedbe e-poslovanja.

Kljub različnim pogledom govorcev na krizo valute euro, ki je v občinstvu povzročila različne odzive je Mazej Kukovičeva zaključila “EU vidim in dojemam zelo pozitivno. Človeško življenje nekaj šteje in mnogo ljudi po celem svetu hrepeni po tem kar imamo mi. Menim, da moramo biti za to hvaležni in da se moramo zavedati, da nam gre, kljub nekaterim problemom, dobro. Čas je za optimizem, za strpnost in sodelovanje.”

Pisarna evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič v Velenju

WordPress theme: Kippis 1.15