Novinarsko obarvan Evropski parlament

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič (ELS/EPP) je včeraj v Evropskem parlamentu nagovorila novinarje, ki so se mudili na tridnevnem seminarju v Bruslju. Izpostavljeno je bilo vprašanje o tem kako dojema svoje poslanstvo in svoje delo kot evropska poslanka. 

?Poslanci imamo to srečo, da se lahko postavimo v čevlje ljudi in tu v parlamentu sprejmemo politike, ki služijo in vplivajo na vsakodnevno življenje vseh nas. V Evropskem parlamentu sprejemamo zakonodajo po poti kompromisa. Na nacionalni ravni je vse premalo vedenja o evropskih politikah. Menim, da je to lahko izziv za vse vas, ki opravljate nalogo informiranja.? 

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič je s funkcijo evropske poslanke nastopila leta 2012. V Evropskem parlamentu je članica Odbora za okolje, javno zdravje in varnost hrane, članica delegacije za odnose z Indijo, nadomestna članica odbora za industrijo, raziskave in energetiko in nadomestna članica Delegacije za odnose z Južno Afriko. Na srečanju je bilo postavljeno tudi vprašanje o tem kaj je za Slovenijo trenutno glavni izziv.

 ?Največji izziv je zagotovo brezposelnost, predvsem mladih, ter odsotnost gospodarske rasti. Resnici moramo pogledati v oči in si priznati, da nam ne gre dobro. Zadolževanje naše domovine je iz dneva v dan večje. Vsak izmed nas pa je lahko del rešitve. V Sloveniji sem ravno s tem namenom, skupaj z ekipo Požen’ Evropa pripravila nagradni natečaj ?Hrana za zdravje in delovna mesta?. Hrana lahko predstavlja pravo idejo za izhod iz krize. V Sloveniji je 26 300 hektarov obdelovalne zemlje v zaraščanju, pri tem pa vsako leto uvozimo za 1 milijardo evrov hrane iz tujine. Hrane, ki bi jo lahko pridelali sami. Ob enem imamo 30.000 brezposelnih. Podjetništvo oz samozaposlitev je lahko priložnost za vse. Res je, da je podjetništvo trd posel, je pa tudi svoboda. Potrebna je le vztrajnost. Žal smo v Sloveniji v velikem zaostanku, v primerjavi z ostalimi evropskimi državami, zato verjamem, da je samozaposlitev lahko naša rešitev za izhod iz krize?, je zaključila Mazej Kukovičeva. 

 

WordPress theme: Kippis 1.15