We believe in people

Evropske poslanke in poslanci EPP so včeraj v Dublinu pričeli z volilnim kongresom največje evropske stranke. Vzporedno s kongresom potekajo študijski dnevi, na katerih udeleženci razpravljajo o prihodnosti Evrope in o priložnostih za državljanke in državljane EU. Beseda teče o mikro, malih in srednje velikih podjetjih ter možnostih za njihovo rast na trgu EU. Članica slovenske delegacije je tudi evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič. 

Mazej Kukovičeva se na kongresu osredotoča na področja, ki bi ljudem na evropskem trgu omogočala tako delo kot plačilo. Osrednja nit njenih nastopov se vije skozi misel, da je potrebno tehnologijo povezati z znanjem in z izročilom naših prednikov. 

?Ni dovolj, če govorimo o digitalizaciji Evrope in o tem, da bo do leta 2016 imel vsak dom širokopasovni internet. Pomembno je uporabo teh tehnologij približati ljudem. Posebej starejšim, kajti mladim so ta znanja samoumevna. Z digitalizacijo bomo znižali stroške za delovanje podjetij, za zdravstveni sistem in ne nazadnje za potrošnike, ki danes plačujejo drage poštne in druge storitve. Namesto, da dobivajo potrošniki pol kvadratnega metra velik račun za telefon, bodo tega lahko plačali elektronsko. Količina pošte je v zadnjih desetih letih upadla za polovico. To je priložnost za nova podjetja v družabnih medijih, še zlasti za mlade.? 

Kongres EPP se osredotoča na ustvarjanje novih delovnih mest in na povrnitev zaupanja državljanov v Evropo. Na kongresu je bilo izpostavljeno, da je problem politike in politikov v tem, da državljanov ne znajo dovolj dobro predstaviti pozitivnih učinkov evropskih politik na vsakdanje življenje. Konkretni rezultati bi morali biti bolje predstavljeni in utemeljeni z evropskimi politikami. S tistimi, ki omogočajo rast in nova delovna mesta.

 Mazej Kukovičeva je svoj nastop zaključila z besedami: ?EPP ima nedvomno najboljši akcijski program. Ima tudi vero v ljudi. Naša naloga je, da ga približamo ljudem, to lahko storimo tudi preko socialnih omrežij. Ker srčno verjamemo v program sem prepričana, da bomo skupaj tudi uspeli.?

WordPress theme: Kippis 1.15