Medgeneracijsko sodelovanje na Dan zemlje

Ob mednarodnem dnevu Zemlje je ekipa Požen’ Evropo v Centru starejših Zimzelen v Topolšici skupaj s stanovalci posadila jagode, šipek, robide, ajdo, fižol in česen – štiri kmetijske kulture, katerih pridelavo in uporabo spodbujamo tudi v našem natečaju Hrana za zdravje in delovna mesta. Še vreme se nas je usmililo, da smo se lahko v dopoldanskem soncu pridno zagnali v delo.
Pridružilo se nam je precej stanovalcev, nekateri kot opazovalci, drugi kot vrtnarji. Z nami so delili svoje spomine o tem, kako so včasih doma sadili sladke jagode, mi pa vedno z veseljem prisluhnemo njihovim zgodbam in nasvetom. Danes smo skupaj z njimi v prelepem okolju Centra starejših Zimzelen v Topolšici dokazali, da lahko skupaj posadimo marsikaj. Tudi za prihodnost imajo še veliko načrtov.

Letošnji mednarodni dan Zemlje je namenjen urbanim vrtovom, zato tudi vas pozivamo, da namenite košček svojega življenja zemlji. Četudi nekaj posadite zgolj na svojem balkonu ali zgolj na majhnem koščku zemlje, bo vseeno dovolj, da ohranite zavedanje, da je vsak sad, ki ga pridelaš, vreden in da vsak sad, ki veš, kako si ga vzgojil, naredi več za vaše zdravje, kot marsikaj drugega.

Zdaj pa hitro na delo, pomlad je še mlada!

 

WordPress theme: Kippis 1.15