Drugi natečaj Hrana za zdravje in delovna mesta

SODELUJTE PRI ISKANJU REŠITEV ZA ZDRAVJE IN DELOVNA MESTA

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič s svojo ekipo Požen’ Evropo razpisuje drugi vseslovenski nagradni natečajza iskanje rešitev na področju zdravja in hrane. Natečaj je nadaljevanje uspešnega projekta ?Hrana za zdravje in delovna mesta?. Z njim je na videz oddaljena evropska politika dobila mesto med ljudmi. Še naprej želimo vzpodbujati ljubezen do zemlje, izboljšati odnos do zdravja in opogumljati za podjetništvo.

Posebno pozornost še vedno namenjamo štirim avtohtonim slovenskim kmetijskim kulturam, ki so skoraj pozabljene, a hkrati zelo pomembne za zdravje. To so ajda, česen ter kmetijske rastline iz skupin stročnic in jagodičevja. V prvem delu natečaja so bile izdelane znanstvene osnove (Inštitut Jožef Stefan in Inštitut za ekološke raziskave Erico), ki dokazujejo, da ima Slovenija vse potenciale za pridelavo teh kultur. Te potenciale želimo z drugim natečajem nadgraditi in s povezovanjem zemlje in zdravja razviti inovativno bazo za nova delovna mesta. Povezati motiko z računalnikom.

V okviru natečaja bo Zofija Mazej Kukovič pripravila več delovnih in izobraževalnih srečanj, kjer bodo lahko obiskovalci izvedeli več o pomenu hrane za zdravje, o vzgoji priporočenih štirih kultur, o aktualnih politikah Evropske unije in o namenskih evropskih sredstvih. Za bolj podjetne pa, kako narediti prve podjetniške korake. Delavnice in srečanja bodo organizirana po celi Sloveniji. Ker je imela predstavitev prvega natečaja na evropski ravni pozitiven odziv pri Nizozemcih in Ircih, pa bomo udeležence novega natečaja povezali s podobnimi iniciativami tudi v teh državah.

Drugi natečaj Hrana za zdravje in delovna mesta bo prijavljenim ponujal več oblik sodelovanja, in sicer bodo lahko sodelovali v obliki zgodbe, fotografije, videa, stripa ali pa z oblikovano promocijsko kampanjo ali spletno stranjo. Vsak natečajnik bo lahko sodeloval z enim ali več prispevki na temo Podjetniške zgodbeLokalna pridelava in Zdravo življenje. Prispevki bodo objavljeni na družabnih medijih evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič in pobude Požen’ Evropo, ocenjevanje pa bo potekalo s strani komisije in z glasovanjem javnosti na omenjenih družabnih medijih.

Predstavniki najboljših tridesetih natečajnikov bodo odšli na obisk evropskega parlamenta v Bruselj. Predstavnik najboljše podjetniške ideje, ki jo bo nosilec v času natečaja tudi udejanjil, bo obiskal uspešna start-up podjetja v tujini.

Prijave zbiramo do 28. februarja 2014 na e-naslov natecaj@pozenevropo.net ali po pošti Pisarna evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič,  Vila Bianca, Stari trg 3, 3320 Velenje.

Rezultati natečaja bodo znani 30. oktobra 2014 in bodo objavljeni v glasilu Požen’ Evropo, na spletni strani www.zofijamazejkukovic.net in v drugih družabnih medijih Zofije Mazej Kukovič in ekipe Požen’ Evropo.

 

Veseli bomo vaše prijave in sodelovanja!

Prijavnico najdete tukaj:

PRIJAVNICA

 

 

WordPress theme: Kippis 1.15