Če boste namesto službe iskali delo, ga boste zagotovo našli

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič je danes, 31. 3. 2014, predavala študentom Fakultete za management Koper, enota Celje. Študentom je predstavila svoje delo v Evropskem parlamentu, nato pa jim je predstavila še pobudo Požen’ Evropo in njen projekt Hrana za zdravje in delovna mesta, s katerim spodbuja podjetništvo na področju zemlje, hrane in zdravja.

?Kriza zahteva, da vidimo to kar nekoč nismo opazili. Priložnosti za klasične zaposlitve je čedalje manj. Če boste namesto službe iskali delo, ga boste zagotovo našli. Mladi ste polni norih idej,? je povedala v začetku in dodala: ?Hrana je tisto kar potrebuje ves svet. V Slovenijo uvozimo za dve milijardi evrov hrane, ne opazimo pa, da turisti vselej iščejo nekaj, kar je avtohtono. Pri tem pa ne gre samo za to, da hrano pridelujemo, ampak jo moramo znati tudi prodati. Povezati moramo pridelavo, prodajo, inovativnost, internet, nove tehnologije, avtohtona semena? Zato sem tudi oblikovala ekipo Požen’ Evropo. Ta ekipa prepričuje mlade o priložnostih v hrani in zdravju ter približuje evropske prakse in politike na tem področju.? Zofija Mazej Kukovič je izpostavila tudi pomembne programe kot so Eurostars in Cosme: ?Eurostars je program, ki je prilagojen za start-upe. Tretjina proračuna Evropske unije je namenjena podpiranju mladih in podjetništva. EU je velik trg in tu je mogoče ogromno prodati. Vendar pa je v podjetništvu potrebno trdo delati. Ne obogatimo kar čez noč.?

Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič pa mladih ni le spodbujala k podjetništvu, ampak poudarila, da je še kako potrebno, da si mladi naberejo čim več izkušenj, da širijo svoja obzorja in spoznavajo evropske trende: ?Mladi obvladate jezike. Za vas so zelo pomembni programi kot so Erasmus in Erasmus Plus, ki ponujajo priložnost, da se greste izobraževat in urit kamorkoli v Evropi. To so pomembne izkušnje, ki jih ne morete dobiti doma. Na tak način tudi v Sloveniji opazimo priložnosti, ki jih prej nismo.?

***

Za več informacij se obrnite na:

Živa Vovk, pisarna evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič, Vila Bianca Velenje, +386 (0)5 91 58 672info@zofijamazejkukovic.net

 

WordPress theme: Kippis 1.15