Razvoj Šaleške doline iz vidika cestnih poveza in energetske infrastrukture

Danes smo gostili, kar tri ugledne člane SDS, aktivna poslanca in župana občine Grosuplje. Dr. Peter Verlič (poslanec Državnega Zbora in  nekdanji sekretar na ministristvu za promet), Mag. Andrej Vizjak (nekdanji minister za gospodarstvo in poslanec Državnega Zbora), g. Miro Petek (poslanec Državnega Zbora). Skupaj smo predstavili poglede na izvajanje dveh ključnih projektov Šaleške doline – tretje razvojne osi in bloka 6 TEŠ. To dva ključna razvojna projekta za dolino in sta vključena v sklop, ki jih v stranki SDS podpiramo.

Projekt TEŠ  bi bilo nesmotrno ustaviti sredi gradnje, ko je bilo za njegovo izgradnjo porabljeno že 600 milijonov evrov, prekiniti, zamrzniti ali kakorkoli drugače ne nadaljevati gradnje. Vsekakor  pa bi bilo potrebno ponovno preveriti in jasno predstaviti vse številke in finančna ozadja ter zagotoviti optimalen zaključek projekta.

Že v mandatu vlade Janeza Janše je bila  na seji vlade 12. oktobra 2006 sprejeta Resolucija o nacionalnih razvojnih projektih za obdobje 2007 do 2023 v kateri so bili določeni tudi prioritetni odseki javnih cest. Še vedno stojimo za tem programom. Poleg tega smo v mesecu decembru 2009 v zakonodajni postopek vložili Predlog Zakona o gradnji prioritetnih odsekov javnih cest v Republiki Sloveniji, ki je poleg odsekov javnih cest iz Resolucije o nacionalnih razvojnih projektih za obdobje 2007 do 2023 določil kot prioritetne odseke javnih cest še nekatere druge. Med njimi je tudi povezava avtocesta A1 – Kamnik – Gornji Grad – Mozirje – navezava na 3. razvojno os. Zakon je sedanja koalicija zavrnila. Seveda pa bo realizacija razvojnih prioritet, ki jih načrtuje SDS, odvisna predvsem od izida letošnjih parlamentarnih volitev.

 

 

 

 

WordPress theme: Kippis 1.15