Predstavitev otroške knjige Pujsek Koči

V četrtek, 17. 1. 2013, se je Požen’ Evropo udeležila predstavitve otroške knjige Pujsek Koči lokalnega avtorja Jožeta Lekšeta. Jože Lekše, ki je odraščal v Topolšici, je vedno delil veselje do pisane besede, pa vendar je Pujsek Koči šele njegova prva literarna stvaritev. Nastala je na pobudo prijateljev in družine, ki so v Jožetu že od nekdaj videli talent in domišljijo, ki jo potrebuje vsak pisec.

Zgodba pripoveduje o majhnem in požrtvovalnem pujsku Kočiju, ki se uspe rešiti iz vreče, v kateri ga želijo prodati, a se znajde v gozdu, kjer ga sprejme družina divjih prašičev. Odvije se prava mala saga s srečnim koncem, saj uspe Koči celotno družino divjih prašičev rešiti pred lovci. ?Tega leta niso lovci ujeli niti repa od divjega prašiča!? pripoveduje zgodba.

Pujsek Koči, kot pravi avtor, nosi vrednote, ki jih danes med ljudmi primanjkuje. To so srčnost, požrtvovalnost in zavzetost. Nas pa je zanimalo, kako si je avtor domislil imena Koči in izvedeli, da je koči pravzaprav koroški izraz za pujska. Vsekakor nas je zgodba o Kočiju navdušila, saj predstavlja prijetno branje za zimske dni, ne samo za otroke ampak za vse generacije. Knjiga vsebuje tudi simpatične ilustracije mlade avtorice Barbare Drev.

Priporočamo!

Ekipa Požen’ Evropo

WordPress theme: Kippis 1.15