Potrjena tudi sprememba proračuna za lanske poplave v Sloveniji

Strasbourg, 11 september 2013

“Pomoč za Slovenijo po lanskih poplavah  je potrjena tudi s spremembo proračuna EU. Pomoč, ki je za Slovenijo zelo pomembna in upam, da bo kmalu prišla.”

Evropski poslanci so danes na plenarnem zasedanju glasovali o predlogu spremembe proračuna – Uporabi sredstev Solidarnostnega sklada EU po poplavah, ki so prizadele Slovenijo, Hrvaško in Avstrijo. Zofija Mazej Kukovič (EPP/SDS) je že pred časom predlagala resolucijo, katero je močno podprla politična skupina EPP ter slovenski poslanci v Evropskem parlamentu Milan Zver,  Lojze Peterle, Romana Jordan, Tanja Fajon in Mojca Kleva Kekuš.

Mazej Kukovičeva je tekom procesa odločanja večkrat opozorila, da so od vseh naravnih nesreč v EU v zadnjem desetletju največjo škodo povzročile prav poplave. Škode je bilo za več kot 50 milijard evrov.”

“Evropski poslanci smo šele danes potrdili predlog o spremembi proračuna, kar je skoraj leto dni po poplavah, ki so lanskega novembra prizadele Slovenijo. Reakcije birokracije so prepočasne, vodijo v evroskepticizem,” je povedala Mazej Kukovičeva.

Slovenija naj bi prejela 14 milijonov evrov pomoči. “Na vladi je, da bo ta pomoč pravično razdeljena. Zahvalila bi se rada podpori politične skupine EPP in hkrati še enkrat opozorila na hitrejše reakcije Evropskega solidarnostnega sklada, saj ljudje po takih nesrečah ostanejo sami in pomoč potrebujejo takoj,” je ob tej priložnosti povedala Zofija Mazej Kukovič.

 

WordPress theme: Kippis 1.15