Obdavčitev energentov in električne energije

Strasbourg, 19. april 2012

Zofija Mazej Kukovič, evropska poslanka iz Slovenije, je včeraj v razpravi o obdavčitvi energentov in električne energije, izpostavila nujnost prilagoditve načrtovane obdavčitve današnjim kriznim časom.

Kljub temu, da Mazej Kukovičeva podpira nizkoogljično družbo meni, da je v teh časih pomembno, da se poleg varovanju okolja pozornost usmeri tudi na industrijsko politiko. Čas je, da politika nameni dober signal gospodarstvu brez dodatnih obremenitev.

Mazej Kukovičeva je v minutnem govoru poudarila: “Kot dolgoletna gospodarstvenica še kako čutim s to gospodarsko krizo, ki danes prizadene podjetja in še kako čutim z gospodarstveniki, ki nimajo velikega vpliva na zunanje dejavnike. Zaposleni pa se seveda bojijo za svoja delovna mesta.

“V tej smeri se zelo strinjam s poročevalko in ji dajem vso priznanje. Njeno poročilo podpira napredek in hkrati želi obdržati stik z realnostjo,” je evropska poslanka podprla poročilo Astrid Lulling.

Evropski poslanci so danes z glasovanjem podprli poročilo Astrid Lulling (Evropska ljudska stranka). Z resolucijo se je Evropski parlament zavzel za prehodno obdobje do leta 2025, do katerega cene dizelskega goriva ne bodo obremenjene z dodatnim davkom.

Izjavo poslanke, si lahko ogledate na tej povezavi: Obdavčitev energentov in električne energije – 18 april 2012 plenarno zasedanje v Strasbourgu

WordPress theme: Kippis 1.15