Kongres EPP v Bukarešti, 17-18. 10. 2012

Pretekli teden  se je evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič udeležila kongresa  EPP stranke v Bukarešti. Poleg tega, da so izvolili novo vodstvo ter  starega/ novega predsednika stranke Wilfrieda Martensa, so predvsem razpravljali o novem programu stranke, ki bo odgovarjal na potrebe in izzive pri oblikovanju Evropske unije v prihodnosti.

Kongresa so se udeležili pomembni gostje, kot so predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso, predsedniki držav in vlad, med njimi tudi Angela Merkel.

Poudarek kongresa je bil v sloganu ?Odgovor je več Evrope?. Po besedah Merklove potrebujemo več Evrope, kar pomeni manj birokracije in več povezovanja ter predvsem spodbujanja tistih, ki ustvarjajo nova delovna mesta. Na kongresu je bilo veliko govora o spodbujanju podjetništva s posebno pozornostjo na mladih. ?Evropa ni vzrok problemov, ampak pomemben del rešitve?,  je v svojem nagovoru dejal Barosso.

Pomembno je, da se največja stranka v Evropskem parlamentu zaveda, da lahko v teh časih naredimo Evropo bolj konkurenčno samo z okrepljenim sodelovanjem in še večjo povezanostjo članic. Potrebni so tako varčevalni ukrepi kot spodbude za gospodarstvo. Potrebujemo Evropo upanja ter Evropo, ki jo občudujemo.

Pisarna evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič v Bruslju


 
WordPress theme: Kippis 1.15