IZSTOP IZ EKIPE TIK PRED NAJVEČJO TEKMO

Slovenija je imela prvič v zgodovini priložnost tekmovati na svetovnem nogometnem prvenstvu v letu 2002 v Koreji. Že sama uvrstitev na to prestižno tekmovanje je bilo za športnike, oboževalce  in za popolne laike najbolj gledanega športa na svetu, en sam ponos in veliko pričakovanje. Ker sem v tistem času predsedovala nogometnemu klubu Šmartno ob Paki, sem se tudi sama udeležila ogleda naših tekem skupaj z mnogimi Slovenci.

Ko je bilo pričakovanje pred pričetkom tekem največje, je izstopil iz ekipe naš takrat dober nogometaš, ki se zaradi lastnega prestiža in zvezdništva ni hotel ravnati po smernicah glavnega trenerja.

Kdo je pridobil in kdo je izgubil? Pridobil pravzaprav nihče, razen tekmecev, ki so nas kasneje premagali v vseh tekmah. Izgubila pa je Slovenija, naša domovina, katere zastave so ponosno plapolale v vročem azijskem vetru.

Danes je kolega dr. Virant iz vlade Janeza Janše predstavil svojo listo za državnozborske volitve.  Njegov izstop iz naše ekipe me spominja na svetovno prvenstvo v Koreji. Treniral je z nami, dal tu in tam tudi kakšen gol, tik pred največjo tekmo, ki se imenuje volitve, pa je izstopil. Izstopil je v času, ko Slovenija najbolj potrebuje timski duh in ustvarjalne odnose. Zdaj ko Slovenijo čakajo še težji časi obvladovanja ekonomske, finančne in socialne krize. Kdo bo pridobil oziroma zgubil? Rezultat bo znan 4. decembra. Že danes pa je jasno, da ob prevelikem zvezdništvu izgublja Slovenija.

Zofija Mazej Kukovič

WordPress theme: Kippis 1.15