Eurobasket: navijamo za Slovenijo!!

Že 65 dni pred začetkom Eurobasketa, je KZS (Košarkarska zveza Slovenije) dala v prodajo vstopnice za 1. del prvenstva. Vstopnice za tekme slovenske reprezentance so bile prodane v dveh urah.

Po tem, ko je že pred časom stekla prodaja vstopnic za 2. in 3. del evropskega prvenstva v košarki, ki ga bo od 4. do 22. septembra gostila Slovenija, je 1. julija Košarkarska zveza Slovenije, v prodajo dala še vstopnice za tekme prvega dela prvenstva. Vse tekme Slovenije, ki bo v prvem delu igrala v Celju, so bile razprodane v dobrih dveh urah. Največ zanimanja je vladalo za tekmi s Španijo in Hrvaško, ki sta bili razprodani v slabih 20-ih minutah.

Nasprotnice naše reprezentance v predtekmovalnem delu so sicer še Češka, Gruzija in Poljska. Poleg celjske dvorane Zlatorog, ki bo gostila tekme skupine C, bodo najboljše evropske košarkarske reprezentance gostile še dvorani Tivoli in Stožice v Ljubljani, jeseniška Podmežakla in koprska dvorana Bonifika. V nadaljne tekmovanje se iz vsake skupine uvrstijo najboljše štiri reprezentanci, zadnji dve pa zaključita tekmovanje. Drugi del po skupinah in izločilni boji bodo potekali v ljubljanskih Stožicah. Slovenska reprezentanca bo vse svoje tekme igrala ob 21h.

V torek, 3. septembra bo tudi v Bruslju potekal košarkarski turnir trojk. O uspehu slovenske ekipe vam bomo poročali.

Gremo, Slovenija!!

Pisarna evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič v Bruslju

WordPress theme: Kippis 1.15