Ekipa Požen’ Evropo preizkuša svoje kulinarične sposobnosti

Ekipa Požen’ Evropo se je tokrat lotila zanimivega izziva. Vprašali smo se, zakaj se ne bi tudi sami poizkusili v pripravi jedi iz kultur, o katerih govorimo v okviru projekta ZDRAVO OKOLJE ZA ZDRAVJE LJUDI. In tako je celotna ekipa Požen’ Evropo četrtkov popoldan namenila kulinaričnim podvigom, saj je vsak izmed nas pripravil zdravo jed, ki je vsebovala ajdo, česen ali jagodičevje.

Vas zanima kaj smo pripravili? Kje naj sploh začnemo! Pripravili smo presne ajdove krekerje s korenčkom, čebulo in lanenim semenom, ajdovo-pirine žemlje ter dve vrsti česnovega namaza. Prvi vsebuje česen, skuto, kislo smetano in drobnjak, drugi pa česen, kaljena sončnična semena, hren, peteršilj, čili in limonin sok. To pa še ni vse! Za posladkat smo pripravili še lešnikove kroglice z ajdo, kakavom, borovnicami in medom, za odžejat pa jabolčno-limonino-korenčkov sok. Pri tem smo bili še posebej pozorni na izvor surovin in kjer je bilo mogoče, kupili proizvode slovenskega izvora. Celo slovenski česen smo našli v trgovini!

Glede na to, da nobeden izmed nas ni ravno talentiran kuhar, smo na naše gastronomske stvaritve res ponosni. Seveda pa jih nismo pripravili zase, ampak smo s pravo malo Požen’ Evropo degustacijo presenetili zaposlene v hiši, kjer se nahaja naša pisarna in glede na zadovoljne obraze mislimo, da smo se odrezali odlično! Predlagamo, da si vsaj nekajkrat na teden tudi vi privoščite tako zdravo malico. Če je uspelo nam, potem res ni potrebno biti ravno vrhunski gastromojster, da si lahko pripraviš tako okusen, zdrav in poceni obrok.

Ekipa Požen’ Evropo

WordPress theme: Kippis 1.15