Demokracija, prekrita z obtožbami

Razlika med procesom danes in pred 25 leti je, da imamo danes Evropska sodišča, kjer lahko vsak pravico išče širše. Zgodovina političnega procesa poteka že tretje desetletje. Vse sile političnih nasprotnikov so usmerjene samo v en cilj: kako onemogočiti Janeza Janšo. On je tisti, ki si je upal boriti za samostojno Slovenijo, čeprav za to ni bilo širšega političnega interesa.

Danes se po zapisih na socialnih omrežjih zdi, da tisti, ki so njegov odpis načrtovali, slavijo. Razglasitev sodbe prvostopenjskega sodišča daje vtis, da je bila vsebina napisana že desetletja. Kot da so bile prve besede zapisane tistega dne, leta 1989, ko je Janez Janša prišel iz zapora. Od takrat naprej je kamen spotike političnim nasprotnikom. V napoto zato, ker trdo dela, ker ima globalni pogled, ker ga podpira tretjina Slovenk in Slovencev in ker se bori za demokratično Slovenijo.

Danes je čas za vprašanje, kam izginja demokracija v naši domovini. Do sedaj smo se v Evropskem parlamentu srečevali s primerom Julije Timošenko. Boj za demokracijo je v obeh primerih prekrit z obtožbami! Ali se bomo od danes naprej tudi s primerom Janeza Janše?

Zofija Mazej Kukovič

WordPress theme: Kippis 1.15