Dan po volitvah

Ne samo v Sloveniji, tudi v Evropi je z veliko večino zmagala desnica. Dve tretjini najbolj razvitih držav je izvolilo desnosredinske vlade, tudi Nemčija, katere vlado vodi markantna Angela Merkel.

V Sloveniji smo 7 mandatov podelili med petimi strankami in njihovimi kandidati, med katerimi gotovo izstopamo v SDS, saj nam je do tretjega mandata zmanjkalo manj kot procent glasov.

Našo zmago na volitvah s sloganom ?Slovenija zmore več? smo z organiziranim pristopom Volilnega štaba SDS, delovno vnemo lokalnih odborov in motivacijo posameznikov spodbudili še večje število volivcev kot pred petimi leti. Menim, da je to tudi rezultat strankinega ljudskega pristopa in reševanja težav malega človeka, predvsem pa njena strateška naravnanost k obvladovanju gospodarske krize in razvoja Slovenije po njej.

Ker smo v času, ko pričakujemo ratifikacijo Lizbonske pogodbe še od Irske, ki bo o tem odločala jeseni na referendumu, nam to daje priložnost za osmo poslansko mesto. Po neuradnih rezultatih ta mandat pripada SDS-u , kar pomeni, da bom v tem primeru lahko nadaljevala svoje evropske izkušnje v Evropskem parlamentu.

Volivkam in volivcem se želim osebno zahvaliti za vso podporo, ki so mi jo nekateri nudili že v volilni kampanji in kasneje z udeležbo na volitvah.

Vsa zahvala gre nekaterim gospodarstvenikom, zdravstvenim delavcem, znanstvenikom, zdravnikom, civilnim združenjem oseb s posebnimi omejitvami, umetnikom, delavcem, kmetom … Tokrat se je zelo angažirala celotna rodbina Mazej in dokazala, da tam, kjer samorastnik stoji, požene tudi korenine. Nenazadnje pa zahvala moji družini, hčerki, ki je peljala kampanjo iz domače hiše z vsemi, ki so bili pripravljeni sodelovati. Skupaj z mladimi so pripravili odlične izvirne ideje, ki so pomagale pridobivati mnenja državljank in državljanov o tem, kaj pričakujejo od evropskih poslancev. Hvala tudi prijateljem na socialnih omrežjih, ki so me spremljali in spodbujali skozi čas kampanje.

Zofija Mazej Kukovič

WordPress theme: Kippis 1.15