Ali imamo svojo notranjo vrednoto naravnano k temu, kar je danes Evropa?

?Na to šolo sem začela hoditi leta 1970, med 30 učenci smo bila tri dekleta?, je danes na delavnici ABC o kreativnosti in podjetništvu dejala evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič. V okviru projekta EU+PIK@, ki ga izvaja Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne vede Celje, je obiskala študente in dijake Šolskega centra Velenje.

?Takrat me je na to šolo pripeljalo prvo srečanje z električnim pastirjem. Zame je bilo to višek tehnologije in ogromen motiv za poznavanje elektrotehnike. Vedeti, kako zelo je pomembna za življenje. Zdela se mi je tako pomembna, da sem mislila, da bom celo življenje delala v elektrotehniki. Potem me je življenje pripeljalo v politiko, v zdravstvo, v Evropski parlament. Zdaj se ukvarjam s projektom Požen’ Evropo in Hrana za zdravje in delovna mesta in razmišljam, kaj bi lahko naredila za mlade. Tudi vi morate cel študij razmišljati o tem, kaj boste naredili zase. Ker klasičnih služb ni več, razmišljajte, kako bi se lahko usmerili v podjetništvo. Pomembno je misliti o tem, kaj bom jutri delal in spoštovati, kar so tvoji predniki delali in spoštovali.?

Pri tem je poudarila pomen Evrope in možnosti za mlade, ki jih nudijo različni evropski programi Erasmus+, Horizon 2020, sredstav za start-up podjetja itd.

Študente in dijake je spodbudila: ?Nove ideje je potrebno iskati skozi študij in skozi kakršnokoli delo, izkušnje. Z mednarodnimi povezavami boste lažje razvili neko svojo storitev ali produkt. V vas samih je velik del rešitve. Vsak posameznik je odgovoren za svojo prihodnost.?

 

 

***

Za več informacij se obrnite na:

Špela Menih Novak, pisarna evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič, Vila Bianca Velenje, +386 (0)5 91 58 672, info@zofijamazejkukovic.net

WordPress theme: Kippis 1.15