Zbiramo knjige

KNJIGA ZA VSE

Ljubljana za vse ljudi je lahko mesto priložnosti.  Te se najbolj ustvarjajo z znanjem in komunikacijo. Želimo si, da bi  mesto postalo prostor  kakovostnega druženja in učenja. Pa ne le tistega formalnega temveč tudi vsakodnevne izmenjave izkušenj, mnenj različnih strokovnjakov, poklicev, starosti in kulture.

Zato smo oblikovali projekt Knjiga za vse. V pisarno županske kandidatke Zofije Mazej Kukovič na Cankarjevem nabrežju 15 smo postavili knjižno omaro, ki  čaka, da jo napolnite s knjigami, ki bi jih želeli deliti s svojimi someščankami in someščani. Knjige na knjižni polici bodo na voljo  vsem  mimoidočim, ki se bodo ustavili, prebrali in se pogovorili.

Knjige, ki jih boste prinesli, bodo imele posebno poslanstvo. To ne bodo knjige, ki bi jih pobrali v antikvariatu na kilograme, niti knjige, ki jih ne marate. To bodo knjige, ki ste  jih  ljubili in prebrali, ob njih zrasli,  to bodo knjige, ki so darila. Knjige, ki nas bodo  povlekle iz anonimnih  hitenj, knjige, ki  nas bodo ustavile, ker so tam za  tebe, za mene, za vse.

Ker nismo zgolj ustvarjalci in potrošniki dobrin. Ker smo ljudje. Ker smo osebe.

Knjiga za vse. Knjiga za tebe.

WordPress theme: Kippis 1.15