Obisk podjetja Gorenje

Včeraj smo obiskali največje izvozno podjetje v Sloveniji – Gorenje. Predsednik uprave g Franjo Bobinac nam je na kratko predstavil trenutno stanje in vizijo podjetja. To je eno izmed najboljših slovenskih podjetij, saj je prisotno v 70 državah sveta, 95% svojih izdelkov izvozi in proda kar 90% blaga pod svojo lastno znamko. Usmerjenost v oblikovanje, ekologijo in implementiranje novih tehnologij v njihovo belo tehniko so prav gotovo razlogi, zaradi katerih je njihova napovedana rast  4.5% na leto. To je glede na globalne in slovenske razmere vrhunski rezultat.

Bili smo skupnega mnenja, da mora vlada za lažje delovanje spremeniti davčno politiko in delovno zakonodajo. V programu SDS zato pripravljamo davčne olašjave za vse inovacije, postopno zmanjševanje prispevkov na plače na 45% in bolj fleksibilno delovno zakonodajo.

Tretja razvoja os je skupni cilj, zaradi boljšega povezovanje doline z Slovenijo. Še bolj pomembno pa je vzpostavljanje diplomatske in gospodarske mreže po svetu, za katero stranka SDS trdno stoji, saj je nas in predsednika Janeza Janšo podprla prva dama evropske politike, nemška kanclerka Angela Merkel in več kot 10 predsednikov vlad ostalih držav Evropske unije.

Zofija Mazej Kukovič

WordPress theme: Kippis 1.15