Na Jezersko smo pripeljali sonce

V soboto je evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič v Gorniškem centru Dava Karničarja na Zgornjem Jezerskem gostila srečanje udeležencev drugega natečaja Hrana za zdravje in delovna mesta. K sreči smo s seboj pripeljali sonce in smo se lahko družili pod poletnim nebom in pod obronki Alp.

?Ob koncu mandata bi se rada zahvalila vsem, ki so delali z mano. Zahvaliti se moram mojim asistentom in predavateljem, ki so prihajali na naša omizja. Zahvaljujem se svoji družini in vsem, ki ste danes tu. Projekt Hrana za zdravje in delovna mesta smo peljali naprej skupaj, rezultate pa je moč čutiti in videti,? je povedala Zofija Mazej Kukovič.

Omizju se je pridružilo več predavateljev, med njimi alpinist Davo Karničar, notarka Marjeta Cotman, dr. agronomije Nataša Kopušar, predavatelj in inovator dr. Borut Likar in računalničar Kristl Ogris. Predavatelji so vsak s svojimi očmi pogledali na problematiko brezposelnosti ter na podjetništvo na področju hrane in zdravja kot rešitev. ?Ne smemo čakati, kaj nam bo dala družba, ampak moramo vzgojiti otroke, ki bodo inovativni,? je povedal dr. Likar.

Svoje misli smo ob zaključku mandata Zofije Mazej Kukovič gostom zaupali tudi njeni asistenti. Natečajniki nas vedno znova navdušujejo in navdajajo z optimizmom, ker so pokazali, da se da v teh težkih časih veliko narediti. Izkušnje, ki smo jih doživeli, so nam odprla obzorja. Če dve leti nazaj nihče izmed nas ni premišljeval o gojenju hrane in o samozaposlitvi, smo ta dan pred našimi natečajniki stali kot bodoči podjetniki. Hvala, ker nas opogumljate.

Naše srečanje se je potekalo v pozitivnem vzdušju, zato se že veselimo prihodnjih izzivov.

Ekipa Požen’ Evropo

WordPress theme: Kippis 1.15