Mesto za vse ljudi

Si predstavljaš mesto, z eno samo cesto, ki vodi nas naprej v prihodnost, ne na staro isto mesto.

Cesto zamenjale so poti, tramvaji umazane, izpušne cevi. Zrak je čist, smoga več ni, sonce sije, na srečne, zadovoljne ljudi. Problema z službami ni, delavci plačani vsi.

Kultura, rasa, spol, enakovredni smo vsi. Džamija, buda, cerkev, vse pred nami stoji, stanovanjskega problema že dolgo več ni. Še klošar na ulici tam vredu živi, turisti mu dajejo napitninokrat tri.

Si predstavljaš mesto, v katerem živiš. Mesto, kjer vse to dobiš. Mesto, v katerem živiš, da se najdeš še preden se zgubiš.

Dej mi roko, prit tut ti, to je mesto za vse ljudi. Dvigen roke, povej na glas, ne se bat, pokaž mi svoj obraz

To je mesto za vse ljudi.

Si predstavljaš mesto, brez ogromnih nakupovalnih centrov, z malimi trgovinami velikih izdelkov, z malimi ljudmi, a velikim srcem, z mlado družino in kidotom v vrtcu.

V svojem stanovanju, ki privošči si ga lahko vsak, ki pošteno dela, ne sam lopov in bogat. Si predstavljaš ha, da za drobiž še kaj dobiš, da počutiš še domače, tud če tam ne živiš.

Mesto odprtih vrat, mesto za mene in tebe, kjer sonce skoz sije, tam nikol ni teme. Mesto kjer pomagamo si med sabo, stare zamere šle so v pozabo, tam ti sosed pokosi travo.

Mesto za vse ljudi.

Avtor: 6Pack Čukur

WordPress theme: Kippis 1.15