Informacijska platforma v pametnem mestu

V tednu, ki ga v kampanji namenjamo razvoju gospodarstva, smo organizirali okroglo mizo o informacijski platformi v pametnem mestu. Gostila sem namestnika direktorja EPPS Matjaža Janšo in ustanoviteljico Greennovata Mihelo Hladin. Matjaž Janša je v razpravi govoril o nezadostni pokritosti prebivalstva s širokopasovnim omrežjem v Ljubljani, nujnosti javnega brezžičnega omrežja in nakazal možne rešitve. Mihela Hladin je predstavila primere dobre prakse iz tujine in priložnosti za razvoj novih poslovnih idej, ki temeljijo na dobri infrastrukturi. Zanimiva je bila primerjava, kako se internetna struktura razvija premosorazmerno z razvojem kolesarskih poti in uporabe koles kot alternativnega prevoza.

Po moji oceni je zelo slabo, da v Ljubljani ni vizije in strategije o energetski oskrbi in rabi. Mestna oblast je tista, ki mora stvari v mestu vedno spreminjati na bolje.

Mestna oblast se ne zaveda pomena brezžičnega interneta, ki je v evropskih oziroma svetovnih prestolnicah abeceda. Posebej opozarjamo na to področje in obljubljamo, da bo v prihodnjem mandatu to prioriteta.

Zofija Mazej Kukovič

WordPress theme: Kippis 1.15