Hitrejše reakcije Solidarnostnega sklada EU

Strasbourg, 3. julij 2013

Evropski poslanci so danes na plenarnem zasedanju glasovali o skupni resoluciji o poplavah v Evropi. Zofija Mazej Kukovič (EPP/SDS) je v imenu politične skupine EPP nastopila na razpravi o tej resoluciji.

Mazej Kukovičeva je opozorila poslance: “Od vseh naravnih nesreč v EU v zadnjem desetletju so največjo škodo povzročile poplave. Bilo jih je več kot 200, škode je bilo preko 50 milijard evrov. Tako tudi v moji domovini, Sloveniji v lanskem letu, letos pa žal v mnogih državah v osrčju Evrope.”

“Kaj se zgodi potem, ko voda odteče? Ljudje ostanejo sami. Hitrejši od vode pri poplavah je danes samo še evroskepticizem. Evroskepticizem se napaja tudi iz počasnosti delovanja evropske birokracije”, je povedala Mazej Kukovičeva.

Odbor Evropskega parlamenta za proračun je sicer prejšnji teden glasoval o pomoči Sloveniji po lanskih poplavah in ji s tem potrdil 14 milijonov evrov pomoči.

“Prebivalci izgubljajo zaupanje v evropske inštitucije in v to, da v nesreči nisi sam. Zato je nujno, da pohitimo,” je zaključila Zofija Mazej Kukovič.

http://youtu.be/goMqPb_kkK4

WordPress theme: Kippis 1.15