Evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič je obiskala OŠ Cirkovce

Danes je evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič s svojo ekipo Požen’ Evropo obiskala OŠ Cirkovce. Sprva se je poslanka udeležila prireditve, ki so jo pripravili učenci v počastitev kulturnemu prazniku in prisluhnila zanimivi glasbeno-gledališki predstavitvi razvoja slovenske besede. Za tem pa se je udeležila srečanja z naslovom Dan o Evropi, ki ga je organizirala šola z namenom seznaniti  učence z delovanjem Evropske unije. Poslanko Mazej Kukovič so učenci povabili, saj so želeli dobiti informacije iz prve roke. Tako so ji postavili pester nabor vprašanj, ki so se nanašala na poslankino otroštvo, šolanje, študij ter delo v politiki in Evropskem parlamentu. Zanimalo jih je, kateri je bil njen najljubši predmet, ali je bila pridna učenka, kaj si je želela postati kot otrok pa tudi, kakšno je njeno delo v Evropskem parlamentu, kakšen je pogled na Slovenijo v očeh Evrope in kako gleda na trenutno politično situacijo. Poslanka je z veseljem odgovorila na vsako njihovo vprašanje, saj se ne zgodi pogosto, da na drugi strani omizja sedijo nadebudni osnovnošolci. Pri tem je prav iskreno priznala, da ni bila najbolj priden otrok, saj nikoli ni mogla biti pri miru. Ob koncu pogovora je učencem posredovala tudi pomemben življenjski nasvet :”Mladi ste tisti, ki ste lepilo Evrope. Če ne boste držali skupaj, potem je Evropa na trhlih temeljih.”

Po končanem pogovoru s poslanko je ekipa Požen’ Evropo učencem predstavila svoje delo in prizadevanja ter jih podrobneje seznanila z inštitucijami Evropske unije, s tem kako delujejo, kaj so njihove zadolžitve in kdo jih sestavlja. Učenci so morali pozorno poslušati, saj je ob koncu ekipa Požen’ Evropo izvedla kviz, da bi ugotovila, koliko so si o Evropski uniji zapomnili in bila prijetno presenečena.

Ekipa Požen’ Evropo se OŠ  Cirkovce še enkrat zahvaljuje za lep sprejem in pester dopoldan v družbi mladih in razigranih obrazov.

***

Ekipa Požen’ Evropo

WordPress theme: Kippis 1.15