Eurobasket je priložnost za posel

Košarka in šport nasploh sta danes velik posel. Kot taka je košarka dandanes tudi lepa priložnost za vse deležnike, da v tem vidijo priložnost za zaposlitev ali uspešen projekt.

Košarka je po razširjenosti, tako v Sloveniji, Evropi, kot tudi v svetu, drugi najbolj množičen šport, takoj za nogometom. Prav tako je košarka tudi panoga, ki daje kruh in plačo mnogim ljudem. Poleg profesionalnih igralcev, ki jih imamo Slovenci kar precej, je tu tudi veliko število trenerjev, ki v večini skrbijo za razvoj mladih in nadobudnih fantov in deklet. Košarka daje kruh tudi fizioterapevtom, sodnikom, delegatom, funkcionarjem in novinarjem. Precej pa je tudi dejavnosti, ki so s košarko povezane posredno.

Prav organizacija Eurobasketa v Sloveniji bo izjemna priložnost za slovenska podjetja ter tudi za iznajdljive posameznike. Poleg reprezentanc in funkcionarjev, bo v Slovenijo prišlo ogromno košarkarskih navdušencev, ki želijo biti del tega tekmovanja. Že zdaj je jasno, da bo v času prvenstva polno zasedenih od 50 do 60 hotelov. Prav tako se lepa priložnost ponuja prevoznikom, ki jim zagotovo ne bo manjkalo dela. Tik pred začetkom prvenstva in tekom dogajanja bo ogromno povpraševanja po prenočiščih.

Že zdaj je jasno, da v Slovenijo prihaja 600-700 prostovoljcev iz tujih držav, tu je okoli 1.500 predstavnikov medijev, svoje prihode pa so napovedale navijaške skupine iz Hrvaške, Srbije, BiH, Litve, Španije, Makedonije in Grčije. Izjemna priložnost bo to za gostince, sploh tiste v bližini dvoran, prodajalce spominkov in mnoge druge iznajdljive posameznike ali skupine, ki bodo našle dobro idejo za posel.

Do začetka Evropskega prvenstva v košarki, ki traja od 4. do 22. septembra sicer ni več veliko časa, a zagotovo dovolj, da se morda tudi vi spomnite kakšne ideje s katero boste osvojili košarkarske navdušence.

Pisarna evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič v Bruslju

WordPress theme: Kippis 1.15