15 let klekljanja v Velenju

Prejšnji teden si je evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič ogledala razstavo ?15 let klekljanja v Velenju?, ki so ga pripravile članice Klekljarskega krožka Velenje. Razstava čipk bo v Vili Bianci v Velenju na ogled do 15. 4. 2013.

Mentorica krožka, gospa Tilka Kompare, prihaja iz Idrije, pred 15 leti pa je v Šaleški dolini videla priložnost za ustanovitev klekljarskega krožka. Ob ustanovitvi je krožek obiskovalo le 12 članic, danes pa Tilka veščino klekljanja uči kar 68 nadebudnih klekljaric, ki so se krožku pridružile brez predhodnega znanja.

Ekipo Požen’ Evropo in poslanko Mazej Kukovič so članice krožka popeljale po razstavi in pokazale čudovite izdelke. ?Za izdelavo ene povprečne čipke porabi klekljarica kar en mesec,? so nam povedale. Glede na to, da so bile razstavljene čipke res čudovite, si lahko predsavljamo koliko časa in truda je vloženo v prav vsak izdelek posebej.

Mi smo bili nad razstavo očarani, zato vas vabimo, da si ročno izdelane čipke ogledate tudi vi. http://www.velenje-tourism.si/3758

Ekipa Požen’ Evropo

WordPress theme: Kippis 1.15